KENYA

Den 26 feb. till den 8 mars kommer jag vara i Kenya. Få känna solen i ansiktet och minnen för livet! Vi har en fullt schema och mycket att pricka av innan jag kommer hem igen. Den här resan kommer bli den häftigaste jag någonsin varit med om!


Kenya 26/2 -8/3 <3


Check.

Nu äntlgen tror jag att jag är klar med allt. Har packat väskan, tabletterna ligger framme och allt är laddat och klart. Jag ska försöka gå och sova nu i alla fall så jag kan vakna pigg imorgon. På morgonen ska jag hinna duscha och äta med jag går upp som jag skulle till skolan så det blir inga problem. Efter jag ändå ska till Kenya kommer jag inte skriva något i bloggen under tiden så det blir när jag kommer hem den 8 mars. Det kommer bli så spännande!!!


En dag kvar.

Imorse var det skönt med sovmorgon, även om det inte var så länge var det ändå skönt att få sova en timme till. Igår satt jag oh skypade med Annika till 01.00 och det var jättekul! Sen imorse vägrade mamma stänga av sin radioklocka så det slutade med att min bror öppnade sin dörr och skrev "Stäng av den för i helvete", han har sitt rum precis brevid mig men jag lyckades somna om. Hade en lektion idag, Eng D. Kom ifrån skolan vid halv 1 då jag mötte upp mamma på stan för lite sista minuten saker och sen åkte jag hem. Nu har jag varit hemma ett tag och tagit det lugnt men jag ska snart få sällskap av Becca som kommer hit och äter med mig! Sen måste jag packa det sista och försöka lägga mig tidigt, inte för att det kommer gå så bra kan man ju alltid hoppas :)


Packar!

Just nu håller jag på att packa inför fredag! Jag har hållt på hela kvällen och just nu käns det som jag inte kommer någonstans. Sängen är full med packning, kameraväskan är packad och batterier är laddade! Jag kan knappt fatta att jag faktiskt åker om 2 dagar, nästan inte ens det. Jenny ringde oxå under kvällen vilket var otroligt roligt. Efter det jag kommer hem från Kenya åker jag till London veckan efter och även det kommer bli grymt!! Nu måste jag fortsätta, ska skriva en uppstats till min bror och vaxa benen! Sen ska jag även skypa med Annika när hon kommer hem från skolan, det blir lite jobbigt när hon kommer hem från skolan vid 00.00 men ikväll är jag uppe då!


Min säng förtillfället!


Onsdag och sol!

Så himla skönt att solen lyser över Stockholm idag! Det gillar jag. Fast det är fortfarande kallt ute, och i skolan. Idag har jag på mig strumpbxor, leggings, strumpor, sockor, uggs, linne, långtröja, kofta och en kjol och fryser ändå i skolan, hur är det möjligt? Nu är jag i alla fall hemma och hos och väntar på att mamma ska komma om några timmar, då ska vi hem til pappa och hämta min väska och svänga in vid ICA för att köpa mat. Men nu tänkte jag ta och läsa min tidning jag fick gratis från veckorrvyn, tack för det!


10-02-23

Idag gick det att ta sig till skolan, kom en kvart fösent men det var ändå okej då läraren var försenad. Skolan gick bra i alla fall. Under håltimmen gick jag och Hanna till Liljeholmstorget och jag köpte lite nödvändigt till resan, snart åker jag!! Ska bli så skönt. Efter sista lektionen började jag åka hem, på tunnelbanan mötte jag pappa och vi hade sällskap hem. Nu hatr jag ätit, pratat med min kusin i tel. plus farmor och farfar. Just nu håller jag på att packar sakerna jag ska ha med till mamma, eller packar kanske man inte kan säga, än så länge ligger allt på golvet runt om väskan. Men det är framsteg :)


minus 14 grader var det igår.


Nu får det bli vår.

Nu är jag så himla trött på att det är vitt överallt och kallt. Det går inte att gå ut förens man fryser ihjäl fast man har hur mycket kläder som helst. Även inne är det kallt. När jag var hemma hos mamma satt jag med två koftor och satt ändå och frös. Inte okej. Sen skulle jag hämta barnen vilket gick ganska bra, vi tog tunnelbanan två stationer och som tur var funkade det bra. Efter barnvakten var det meningen att jag skulle till Slussen för att träffa ett gäng tjejer från skolan för att fira Jessica som fyllde 19 i fredags men hon var sjuk så det blev inget. Det tog lite extra tid att komma hem men till slut fick jag byta till varma sköna kläder. Under kvällen har jag druckit varmt och snart ska jag nog gå och lägga mig, måste ju upp imrogon och försöka ta sig till skolan...önska mig lycka till...


Blir hemma idag

Med snöstrom hela helgen och minus 20 grader idag kommer jag ingenstans. Försökte ta mig från ön men kom inte långt. Det slutade med att jag gav upp men åkte till mamma, var närmare henne än pappa då. Mina kompisar kommer inte till stan alls vilket gör att jag inte kan redovisa på svenska för de har hela vår grej. Men nu har jag gjort mig en kopp te och tänkte börja plugga, har ändå massa att göra även om jag är hemma så det är bara att sätta igång. Jag hoppas att tunnelbanan går när jag ska i alla fall hämta barnen idag. Men det tar jag tag i sen, nu plugg.


Mysig söndag

Min söndag har varit en väldigt bra söndag. Meleat har varit här hela dagen och vi har haft det väldigt mysigt. Vi har snackat, drckit te och bakat. En perfekt söndag med andra ord. Just nu kollar jag lite på tv men jag hoppas på att Annika loggar in på skype så vi kan skypa, vi har inte skypat på några veckor och det ska bli kul att se henne igen innan jag åker. Jag har inga läxor tills imorgon som jag måste göra nu, jag gjorde klart den innan helgen och det känns skönt.
Snart ska jag ta och göra lite te och ta en muffins. Ha en mysig kväll!


Solig söndag

För en halvtimme sen var plogarna utanför mitt förnster och tyckte att jag skulle vakna, dom för sånt himla liv. Så nu är jag vaken och gjort iordning lite frukost. Idag är planerna inte helt bestämda men troligtvis träffar jag Meleat på eftermiddagen och kanske middag hos pappas flickvän, men allt är inte bestämt än. Solen skiner förtillfället vilket är underbart, den är ju aldrig här i Stockholm. Fast det är fortfarande 12 minusgrader så jag stannar inne ett tag till.
Ha en fin söndag!


God natt

Nu har jag äntligen kommit hem! Barnen var snälla och relativt lugna så det blev med lugn kväll med popcorn och melodifestivalen. Så nu är jag lite rikare i alla fall. Sen ska man ta sig hem och det är en utmaning i detta väder då snön bara vräcker ner och det blåser. Men jag lyckades och på tåget satt jag och lekte med kameran i brist på annat. Nu sitter jag i sängen och tänkte krypa ner och kolla på The Hills innan jag släcker lampan.


Snökaos

Det har snöat konstant sedan i gårkväll. Vill inte ha mer snö!! Sluta! Idag har jag bara tagit det lugnt, pluggat och bara chillat. Snart ska jag börja göra mig i ordning för att om en halvtimme gå ut i stormen. Ikväll blir det barnvakt för hela slanten. Har ju inget annat planerat och skönt att få in lite pengar på en helg. Eftersom min vinterjacka är paj har jag denna vecka gått runt i min skinjacka, men den är nog för kall idag, så jag får ta min skidjacka. Jag går hellre varm än kall, den kanske inte är världens snyggaste men det är minus 13 grader ute så då gör det inget hur man ser ut.
Bör vara hemma vid 23 eller nåt, hörs då!


Fredag!

Det är så skönt att det är fredag igen. Jag ser framemot helgen väldigt mycket. Även om jag inte ska göra så mycket, bara plugg och barnvakt imorgon kväll. Men jag kommer ändå få sova ut imorgon. Jag är så himla trött! Idag var det riktigt akllt ute, minus 10 och grått. Det är sjukt, om en vecka åker jag till Kenya! Det kommer bli så härligt att komma till värmen och jag hoppas att snön är borta när jag kommer hem. Idag har jag varit på fotkurs, så himla kul och jag lär mig otroligt mycket. Hon som håller i dem är otroligt duktigt och hon förklarar så man verkligen förstår.
I kväll ska jag bara vara hemma. Det blir mys med te, glass och massa avsnitt av Vänner :)


Myskläder på :)


Pluggkväll

Hejsvejs! Igår var jag på väldigt dåligt humör så jag satt inte vid datorn alls. Men idag har jag varit i skolan från 8.30 till 17.00. Slutade vid 12 men var tvungen att sitta kvar till 16 då det var Kenya möte. Men vi gjorde iordning våran film till svenska. Den är mest en parodi på massa reklamer tillsammans. Vi bytter på könsrollerna, så tjejerna är väldigt maskulina och killarna femenina. Den är mest på skoj och vi hade väldigt kul när vi spelade in den. Efter skolan åkte jag först till mamma för att hämta alla mina grejer och nu sitter jag hos pappa! Nu under kvällen har jag mest suttit och sorterat allt jag har på datorn och lagt in det i min externa hårddisk, så nu känns det bra om den skulle krascha. Nu blir det dags för plugg i någon timme innan det är dags för sängen! 


Semla

Nu tar jag en paus från pluggandet och äter min semla. Det är ju faktiskt fettisdagen idag :) Jag har nu nästan skrivit klart en hel uppsats och det känns skönt. Jag har ändå lite att göra men jag hoppas jag blir klar innan helgen i alla fall. Imorgon blir det omprov i eng D, vi gjorde ett test förra veckan, det kunde gått bättre så jag vill göra om det. Så imorgon är det ta-igen-dag. Sen står tandläkaren på schemat, sen tillbaka till skolan för en gruppuppgift till svenskan och sedan hämta barnen.


Tisdag

Inatt var det första gången på länge jag fick sova hela natten, och skönt var det. Idag var det skolans längsta dag för mig. 8.30 till 15.30. På vägen hem mötte jag upp bror och vi köpte semlor. Mums. Min står fortfarande i kylen och jag ska äta den efter middagen. Just nu sitter jag på rummet med en kopp te och hade tänkt att plugga innan det är dags att göra mat.
Hörs sen!


Trött på vädret?

Jag tror att personen som har den här cykeln är trött på vintern. Precis som jag.




Måndag

Nu har jag äntligen fått tillbaka min röst!! Men har fått huvudvärk just nu. Imorse försov jag mig men hann bara komma 10 min försent. Det gjorde jag bra. Duschade, sminkade mig, kläder, packa väskan och göra frukost på en halvtimme. Hade i alla fall psykologi B där vi fick en uppstats att göra, grejt. Efter lunch hade jag svenska C där jag höll mitt tal, det gick bättre än väntat och jag är riktigt nöjd med resultatet! Sen vid 15 var det dags att hämta barnen och underhålla de till 18 då jag fick åka hem. Nu har jag varit hemma ett tag och ska nu göra lite te. Ihelgen när jag var sjuk började jag gå igenom gammla "The Hills" avsnitt så jag ska se ett nu innan jag pluggar.


världens finaste!

I torsdags när jag kom hem låg det ett kuvert i mitt rum väntade. Det var från Jenny som skickade ett alla hjärtans dag-kort! Jag blev så himla glad! Och fint var det också. Det gjorde min dag! Jag måste ha världens finaste vänner. Ta hand om era vänner och gör något som visar är ni bryr er om varandra!!
Tack finaste! <3


Alla hjärtans dag

Söndag och alla hjärtans dag. Jag kommer spendera dagen med att ta det lugnt och plugga. Jag är fortfarande sjuk, min hals har valt att inte samarbeta med mig vilket inte är så bra med tanke på att jag ska hålla tal imorgon i skolan. Men vi får se hur det går. Igår gjorde jag som sagt ingenting vilket var ganska skönt. Men idag blir det plugg i alla fall. I natt har jag sovit sämre än igår så jag är otroligt trött. Men nu ska jag ta och äta lite frukost och hoppas att min hals är snäll mot mig idag. :)


Jenny och jag från i somras <3


Sjuk

I natt har jag sovit riktigt dåligt. Vaknade i alla fall vid 12 och kände mig sjuk. Halsen känns helt paj idag och jag är seg och trött. Fick tyvärr ställa in kvällens planer vilket var film och myskväll med kusinerna Elsa och Malin. Elsa mådde nämligen också dåligt så vi skjuter på det. Resten av dagen blir det vila som gäller men också lite plugg, jag ska hålla ett tag på måndag så det måste bli klart idag så jag kan börja öva.


Jobbsökning

Nu har jag ängat mycket tid att försöka bli lite klockare på arbetsfronten. Men jag har inte blivit något smartare för det. Känner mig helt förvirrad i den nya världen som jag som kommer kastas in i. Jag har inte så mycket erfarenhet och känner inte för att plugga vidare på en gång men nu vet jag inte hur jag ska göra. Nåja, jag får väl ta hjälp av någon som kan mer än jag. Nu ska jag sluta plugga för idag och njuta av att det faktiskt är fredag. Jag har suttit framför datorn hela dagen och behöver vila ögonen, får se vad jag ska hitta på. Ikväll händer inget alls vilket är lite tråkigt men jag måste ändå vila för att inte bli sjuk innan Kenya nu i alla fall så det är väl lika bra. Hejsvejs!


Fredag!

Idag är det fredag och det tackar vi för! Imorse när jag vacknade kände jag mig inte riktigt bra och jag sjukanmälde mig. Vi skulle ändå bara ha idrottsdag, åka till romme eller några andra aktiviteter. Jag gjorde frukost. Vid 10 gick jag ner till bibblan och nu sitter jag här och pluggar. Håller på med mitt projekt som inte går så bra men jag försöker i alla fall. Här kommer jag nog sitta några timmar inna det blir dags att gå hem. Bror min är hemma hos mamma nu och även om han inte smittar vill jag inte vara hemma så mycket. Han sover säkert nu och lär göra det ett tag till vilket är bra för honom. Han kan knappt prata. Jag tog med mig te hit till bibblan och det gjorde gott för halsen. Nu ska jag verkligen koncentrera mig på plugget.

Ni får ett smakprov av min pluggmusik :)

Jack Johnson- banana pancakes

Paket

Idag fick vi hem brev från posten att vi hade något att hämta, jag gick ner och såg att paketet var från Ginza.se



I paketet var fem av sex Harry Potter filmer! Jag hittade dem på ginza för 49 kr/st och bad mamma köpa dem. Så nu saknas bara den sjätte. :)


Alla fem filmer.


sprutdag

idag mår jag lite bättre, har fortfarande ont i halsen men jag hoppas det går över. Idag har jag haft två lektioner, religion B och Engelska D. Det gick bra och vi fick inga läxor, skönt. Efter lunch åkte jag och Matilda och tog vår sista spruta innan resan, twinrix, hepatit A och B. Passade på att köpa malariatabletter och myggnät. Men jag är långt ifrån klar! Nu har jag precis kommit hem och sitter med en kopp te. Har fått brev av posten som säger att vi har något att hämta, så kanske att jag går och hämtar det, det är inte så långt faktiskt.


Hemma

Jag hade tänkt att vara i skolan längre och plugga men jag mådde inte bra så jag åkte hem vid halv 12. Nu har jag varit hemma ett litet tag, fixat lite te för halsen och tänker vila några timmar nu. Jag hoppas jag känner mig lite piggare så jag kan plugga senare. Jag hade bara en lektion så jag missar ingen skola vilket är skönt. Ett av barnen var också sjukt idag så ingen barnvakt heller. Men nu blir det sova och kolla runt om det finns något på tv man kan slö kolla på.


Dags för skolan

Jag vill bara ligga kvar i sängen och ta det lugnt, men jag måste till skolan för en lektion. Ute snöar det lite lätt och är kallt. Jag känner mig lite hängig. Bror min har förmodligen halsfluss och jag hoppas han inte har smittat mig fast jag har lite ont i halsen. Idag efter skolan blir det jobb också. Sen ska jag hem till pappa igen för sista kvällen med honom för denna vecka. Nej, nu måste  jag borsta tänderna, får skjus av mamma en bit :)
Ha en fin dag!


Studiedag

Imorse fick jag sova ut och det var underbart! Inatt fick jag sova 12 timmar och jag känner mig utvilad nu. Idag har jag studiedag och jobbar hemifrån, men jag ska snart åka härifrån. Min bror är sjuk så jag åker hem till mamma för att inte bli smittat så får jag hoppas han är bättre imorgon. Nu ska jag ringa några samtal innan det är dags för mig att ta tåget till mamma där jag ska plugga resten av dagen.
Ha det bra!


5 barn istället för 3

Idag fick jag ta hand om 5 barn, ena tjejen ville ha med sig två kompisar hem. Det var okej, men jag är tröttare än vanligt. Jag ser inte fram emot att börja plugga nu men lite måste jag få gjort. Imorgon är det studiedag och jag hade tänkt att åka och fota lite, såg lite idag som jag gärna skulle vilja fota. Ska försöka komma ut när det är dagssol. Nu har jag fått huvudvärk också, grejt!


Utanför mitt fönster imorse.


Måndag

Just nu sitter jag i skolan och har slutat för dagen, men det är ingen idé att åka hem för att sen åka och hämta barnen så jag blir kvar i stället. Ska försöka att sätta mig och plugga en timme. Annars är det bra, har haft två lektioner idag och ett möte om Kenya, men det gav inte så mycket. Vi ska ha ett till möte nästa vecka då jag hoppas vi får all info vi behöver. Ikväll när jag kommer hem är det nog plugg som gäller. Håller även på att försöka fixa en till fotokurs. Jagkänner en fotograf och vill gärna ha tips för att kunna ta finnare foton. Om allt funkar blir den nästa fredag!
Ha en fin eftermiddag!


Ingen lust

Idag har jag inte haft luft att skriva i bloggen. Jag har mest bara fixat idag, sorterat, pluggat, fixat med cv, skickat massa mail och sånt tråk. Men skönt att ha det gjort i alla fall. Ikväll har jag kollat på film med bror eftersom pappa åkte till sin flickvän idag, nu är den slut och för tillfället kollar jag nu på Spider man 3 som går på tv3. Jag ska snart stänga av och läsa min engelska bok. Det är ju faktiskt skola imorgon så jag ska försöka lägga mig tidigt. Nej, nu ska jag in i badrummet innan bror kommer före men det är inga problem, han sitter vid datorn som en liten nörd och spelar.
God natt!


Lördags kväll

Idag har jag som sagt storstädat mitt rum, det var på tiden. Men nu är det rent och ordning igen, skönt. Sedan dess har jag bara tagit det lugnt, fixa massa, bla lagt upp en anons på blocket och lite såna saker. Följde med pappa och handlade och åt tacos, gott. Snart börjar melodifestivalen och jag tror jag kommer titta. Får se hur länge jag orkar se det :P Är inte så jätteintresserad men det är lite kul. Ska ta och göra lite te och ta fram glassen och njuta av att det är helg. Imorgon blir det lite plugg, men det tar vi imorgon.
Ha det bra!


Storstädning

Ingen vila idag. Idag blir det storstädning hos mig. Mitt rum är riktigt smutsigt. Jag har inte dammsugit påp väldigt länge och det är damm överallt. Så idag är det dags. Mamma är på väg hit och vi ska köra alla grejer som ska skänkas så då blir jag av med massa påsar som står i mitt rum, sen är det bara att sätta igång. Eftersom jag har rensat de senaste veckorna behöver jag inte sortera skrivbordet eller något sånt. Sen måste det nog bli lite plugg innan jag kan få njuta av lördagen!
Ha en fin lördag!

Sommar


Pluggar

Idag är det äntligen fredag!! Så härligt. Idag pluggar jag hemifrån eftersom jag inte har några lektioner. Men jag måste ändå plugga. Nu har jag suttit några timmar med mitt projekt och just nu har jag lunchrast. Den kommer inte vara länge men jag måste ta en liten paus i alla fall. Efter lunchen blir det nog lite Engelska som måste göras och sen lite mer projekt. Sen vid 16.30 blir det äntligen helg på rikitgt! Men nu ska jag äta min lunch.
 Vi hörs

skönt att det inte är - 10 ute!


Studentmössa

Idag kom en klasskompis med två stora kartonger när vi satt och åt. Det var våra studentmössor!!
Här är min kartong :). Ett Champang glas med mitt namn på, min mössa, en penna man skriver med i mössorna och en tuta.


Mitt glas, det står "student 2010 Philippa!


Min mössa!



Är riktigt nöjd med den! :)


Torsdag

Idag har jag sprungit runt på stan lite. Skolan gick bra, hade två lektioner och slutade vid lunch, men var kvar ett tag och diskuterade en uppgick med min lärare. Sen åkte jag till Kungsgatan där jag gick till Elgiganten och köpte mig en extern hårddisk, äntligen! Sen svängde jag förbi mammas jobb och köpte Londonbiljetter! När jag kom hem tog jag Dukoral för Kenya resan. Efter man har druckit den får man inte äta på en timme och snart har det gårr en timme, jag är nämligen vrålhungrig! Men nu har jag suttit och fört över alla bilder jag har på mammas dator till hårddisken och när jag kommer hem till pappa ska jag fixa resten. Ute snöar det ännu mer och egentligen vill jag inte gå ut men jag måste.
Hörs senare!

En muffin skulle inte sitta fel


Mer snö

Idag har det kommit ännu mer snö och det gillar vi inte! Jag är så himla trött på vintern! Men tre veckor åker jag till Kenya! Så underbart! Sen är jag hemma kanske två veckor och sen är det dags för London. Kan inte bli bättre. Skoldagen har varit okej, inte lika jobbig som igår. Sedan vid 15.30 var det dags att hämta barnen. Det gick bra, vi tog det rätt lugnt idag och myste. Sen har jag varit med mamma och handlat. Nu har jag satt på mig myskläder och ska sätta på te, sen är jag redo att plugga!


Vill ha sommar! bild från maj 2009


Kollar flygbiljetter

Till London. Jag fick ju en resa av mamma i julklapp och det är snart dags att planera i den. Jag pratade med Jenny igår och vi började prata om när jag ska komma. Det blir nog i slutet av mars, den 18 till den 22. Låter helt underbart i mina öron!


Jag i London i september


Andra februari

Idag i skolan har det varit fullt upp! Det bröjade med en redovisning vid 10. Sen var vi beredda på att jobbat med eget för vår engelska lärare var sjuk, men vi fick vara med engelska D gänget i stället så har jag eng C på torsdag istället. På den lektionen hade vi ett oförberedd test. Det gick ganska såligt men det är skönt att ha det gjort. Sen var det dags för lunch och den var inte så god heller. Vid 13.20 skulle jag ha ytvecklingssamtal men fick vänta en halvtimme innan eleven framför mig var klar. Kom en kvart försent till min lektion och då var det dags för en sista redovisning för dagen.
Efter skolan gick jag en snabbis till Liljeholmstorget och sen åkte jag hem. Vid affären mötte jag upp Andrea och vi gick hem till mig. Vi fixade mat och kollade på film. När hon hade gått passade jag på att damnsuga och nu kollar jag lite på tv.


Måndag

Så var vardagen här igen. Skolan gick bra, hände inte så mycket men det var lite skönt att komma tillbaka efter att ha legat däckat hela söndagen. Men trött är jag, så himla! Men jag får försöka lägga mig tidigt eller nåt. Jag slutade vid 14 och då gick jag och Bella till Liljehomlstorget och jag bröjade kolla på en ny dator. Min har ju börjat lukta bränt varje gång jag använder den...Hm, så jag håller på att spara till en ny nu. Vid 15.30 hämtade jag barnen och vi lekte hemma hos de tills det var dags att gå hem. Nu ska jag hålla mamma och bror sällskap vid middagen och sen blir det lite plugg.


RSS 2.0